keskiviikko 19. tammikuuta 2022

Omituista syötävää

 
Tein jo aikaisemmin sivun blogiin, jossa olen listaillut omituisempia asioita, joita on tullut syötyä. Vielä itselleni tuntemattomasta syystä en saanut sivun muotoilua toimimaan kunnolla, jonka takia vanha sivu poistoon ja uutta tilalle. Uusi sivu omituisien ruokien listoineen löytyy täältä.

Valasta kolmella eri tavalla Osakassa.

Joka tapauksessa yksi henkilökohtaisen reissaamisen perustarkoituksista on aina ollut syöminen. Pääosin ihan normaalisti hyvää ruokaa, mutta vierellä on kulkenut ajatus siitä, että kaikkea tarjolla olevaa maistetaan. Jossain määrin erikoisempia hommia myös tulee jahdattua eli etsin ihan tarkoituksellakin uusia tuttavuuksia suuhun laitettavaksi.

Omituisuus syömisessä on tietysti hieman vaikeasti määriteltävää. Esimerkiksi etanat, sammakonreidet yms. ovat tietyllä tavalla ihan normaalia syötävää Euroopassakin, Vietnamissa esimerkiksi merisiilit kuuluivat ihan perustarjontaan. Hyönteisistä osa on selkeästi ihan normaalia tavaraa paikoitellen, mutta esimerkiksi isompi hämähäkki ei varmasti aktiiviseen ruokavalioon kenelläkään kuulu. On se niin pahan makuinen. Turisteille syöttävät ilkeyksissään.

Joskus erikoisuus on myös vain jotain poikkeuksellista, kuten kävi Vietnamin reissulla jälkiruoan suhteen. Kyseessä ei siis ollut sinällään mikään erikoinen raaka-aine vaan toteutustapa poikkesi vahvasti totutusta ja ruokailu jäi mieleen sen takia. Postaus Vietnamin erikoisuuksista löytyy täältä.

Vuoroaan odottava vuohi Mumbaissa. Nurkan
takana oli lisää jonottajia.

Muutaman kerran on tullut syötyä jotain vähän erikoisempaa myös vahingossa. Näin on käynyt esimerkiksi Mumbaissa vuohen osalta. Pyysin ensin ruokaa ja sitten maun perusteella lähdin tiedustelemaan, lihan alkuperää. Nurkan takaa löytyi rivi vuohia, jotka minulle innolla esiteltiin. Saman tyyppinen tilanne tapahtui Battambagissa, jossa vartaassa grillatun lihan alkuperä oli jäädä mysteeriksi. Pienellä avustuksella saimme kuitenkin selville, että vesipuhveli oli kyseessä. Koko Kambodzan reissun teksti löytyy täältä.

Tietyissä tapauksissa ruokailun tekee erikoiseksi myös itse ruokailutapa. Länsimaalaiselle erikoista on aina, kun liha on tilausvaiheessa elävää tai kala valitaan altaasta tai akvaariosta. Japanilaiset ruokatilausta varten tehdyt automaatit ovat tietenkin ihan oma lukunsa. 

Vinkkejä otetaan mielellään vastaan. Ihan mitä tahansa erikoista.



2 kommenttia:

  1. Huomenta!

    Haastan sut päivätehtävään nimeltä yllätysresepti! Otatko haasteen vastaan?💛


    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on periaatteessa ihan hyvä ajatus ruokailuun. Ihan tuolla tyylillä en ole kyllä ikinä tehnyt, kun tuppaa omat kokkailut menemään aina vähän pidemmän kaavan mukaan. Otan kuitenkin ehdottomasti listalle.

      Itse törmäsin hieman vastaavaan, joka sopii omaan toimintaan kuin nenä päähän. https://www.deluxe-lehti.fi/Weekend+Menu/ Noita lähden varmasti kokeilemaan.

      Poista