lauantai 29. tammikuuta 2022

Mieleenpainuneet matkakokemukset #4


Yksi tunnelmaltaan hauskimmista ruokailuista, joihin olen päässyt, tapahtu Thaimaassa Koh Changin saarella. Vuokrasimme kaverin kanssa skootterit ja ajoimme käytännössä saaren ns. väärälle puolelle. Saaren pohjoisosan jälkeen itään siirtyessä turistialue loppui ja siirryttiin maaseudun rauhaan. Ajomatka tuli ihan reilusti ja nälkähän siinä tuli, apuun löydettiin paikallinen tienvarsikoju, joka vaikutti siltä, että ruokaa on saatavilla.

Ja olihan sitä. Paikalliseen tapaan pöydillä ja tuoleilla sisustettu katos kätki sisäänsä myös laminoidut ruokalistat, joissa ei luonnollisesti ollut sanaakaan englantia. Eikä siitä mitään hyötyä olisi ollutkaan, koska paikkaa pitänyt vanha rouva ei kyseistä kieltä osannut. No kaikkiruokaisena allergiattomana arvoimme kaverin kanssa listalta annokset itsellemme. Sitten löytyi rouvalta yksi sana englantia: "Spicy?", kysyvällä intonaatiolla.

Tuohon kysymykseen on tietysti vain yksi oikea vastaus: yes, jota vielä elekielellä oli tässä tapauksessa hyvä korostaa 👍. Nainen kääntyi pois kävellen kohti keittiötä, mutta pysähtyi, kääntyi ja toisti: "Spicy?". Toistin myöntävän vastauksen. (Tässä kohtaa alkoi arvonta, että mitäköhän sieltä on tulossa).

Kyseinen "ravintola" oli siis käytännössä katos, ei varsinaisesti seiniä. Tiskit ja sermi erottivat ruokailutilat keittiöstä. Odottavan, mutta erittäin miellyttävän tilauksen kuunuksi, mielipiteestäni  epävarman rouvan pää kurkkasi vielä kerran sermin takaa ja varmisti: "Spicy?". Toistin vastaukseni. Pää katosi sermin taakse, mutta sitä seurasi iloinen, mutta varsin sydämellinen nauru. Aivan timanttinen tunnelma odottaa ruokaa tuon jälkeen.

Sain ruokaa, se oli hyvää, halpaa ja tulista. Omalla asteikolla ei missään tapauksessa liian tulista, mutta sellaista, että osalla olisi varmasti jäänyt kulhoon. Jatkoimme onnellisina matkaa, kaveri ei enää matkan loppuvaiheessa kokenut tarvitsevansa aurinkorasvaa ja poltti selkänsä skootterin kyydissä.

Tässä lapataan yhtä reissun parhaista ruoista. Itse pöperössä oli chiliä jo ihan tarpeeksi,
mutta pitihän sitä vielä myös itse vähän lisätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti