Mökin peruspilarit: ranta, sauna ja laituri |
Iltanuotio on iltanuotio... |
Henkilökohtaisesti pidän tätä aivan loistavana lomailuna. Strukturoitua, kohtuu tervehenkistä, rauhallista. Yksi perinteistä (ei hajuakaan miksi) on se, että päivittäinen järjestelyporukka (tekee aamupalan, lämmittää saunan, tiskaa jne.) tekee päivällisellä kello 17:00 kolmen ruokalajin päivällisen. Tähän meidän porukka suhtautuu tietenkin erityisellä painotuksella. Kun pyydetään päivällinen, tehdään päivällinen. Niin kuin parhaiten osataan, niillä vermeillä, mitä on.
Tänä vuonna tarjolla:
Alkupalana kerrostettu savulohi katkarapujuttu (jollain kokilla on varmaan joku nimikin sille, minä vedin hatusta).
Mökkialkupala, tilanteen huomioiden pahvilautaselta tarjottuna. |
Pääruokana ankanrintaa, (tuhannen vanhassa kaasu)uunissa paahdettuja kasviksia ja punaviinikastiketta. Tässä kohtaa vähän tietysti huijataan, koska kastikkeen tein ennen lähtöä kotona. Se kuitenkin on tuon aterian selkeä kruunu.
Punaviinikastike pitää keitellä etukäteen, eihän sitä huonoa kehtaa tarjota. |
Jälkkäriksi creme brulee. Kokeilpaapa tehdä kaasulaitteilla (vanha uuni ja jääkaappi) ja ilman kunnon astioita. Onnistui melkein, vähän jäi löysäksi keskeltä. Maku ok.
Paras puoli tämän tyyppisessä mökkeilyssä on, että mökki ei ole oma. Kyseessä ei ole työleiri. Mistään ei tarvitse huolehtia viikkoa pidempään. Sopii minulle. Julistaudun omistusmökkikieltäytyjäksi.
Jokavuotista matkaseuraa. Tarkkana saa olla nämä, kaverit eivät turhaan väistä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti