sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

Passihaasteet jatkuvat

 Jos joku on aikaisempia tekstejä lukaissut niin pariin otteeseen on saattanut törmätä lieviin haasteisiin passin voimassaolon ja matka-ajankohdan yhdistämisessä. Tutuksi on tullut sekä express pikapassi lentoasemalta noudettuna että väliaikainen passi kesken matkaa hankittuna. Nyt sitten pääsin todistamaan näiden yhdistelmää eli aikataulukatastrofia yhdistettynä pieleen menneeseen pikapassiin ja tilanteen korjaamista väliaikaisella passilla. 

Tarinalla on aika yksinkertainen alku. Varattiin matka ilman sen kummempaa aikataulusuunnitelmaa. Koska passien kanssa on ollut ennenkin haasteita pyysin tarkistamaan, että pojan passi on ok. Omani on, olenhan sen hiki päässä pari vuotta sitten hankkinut. Tarkastus suoritettiin ja kaiken piti olla kunnossa. 

Asiat mutkistuivat viikkoa ennen reissua (4 arkipäiväinen pääsiäisviikko), kun itse satuin passin tarkistamaan ja totesin, että edellisellä kerralla oli sattunut vuosilukuvirhe. Koronan mukana vuosi 2021 oli jäänyt päälle ja passi siis vanha. 

Tällainen kokeneempi sählääjä ei asiasta pahastu. Poika maanantai aamuna passikuvaan ja poliisiasemalle pikapassin hakuun. Homma hoidettu ennen puolta päivää ja kaikki hyvin. Noutopaikaksi tutusti lentokenttä ja piti ihan tarkistaa, että säilyttävät passia siellä pari ylimääräiseksi jäävää päivää. 

Saapumisilmoitusta ei sitten kuulunut. Tiistaina se vähän alkoi huolestuttaa ja keskiviikkona ihan tosissaan. Poliisin palvelu ilmoitti passin olevan valmistuksessa. Torstaina pitkäperjantain lähestyminen sai soittamaan laitokselle ja asia alkoi selviämään. Hakemus oli kaikin puolin ok, mutta express-toimitus oli inhimillisesti unohtunut. Tätä ei voinut korjata, koska passi oli jo valmistuksessa, muttei missään nimessä ehtisi ajoissa.


Tällä kohtaa myös poliisi osoitti asiakaspalveluhenkeä (iso kiitos siitä), puhelu siirtyi paikasta toiseen ja lopputuloksena kysyttiin voimmeko hakea väliaikaisen passin Kuopiosta. Kaikki tiedot on kunnossa ja passi on valmis, kunhan hakee. Haettiin.

Nyt siis on pojalla pikapassi ja expressinä tilattu passi normaalissa jonossa. Istun lentokentällä, josta passi piti hakea. Toimituspaikkaa ei voi muuttaa, koska passi on valmistuksessa. Se siis saapuu 500 km päähän meistä joskus myöhemmin, jonka jälkeen se jää noutamatta ja siirtyy palautusprosessin myötä lähimmälle poliisiasemalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti