lauantai 5. helmikuuta 2022

Mieleenpainuneet matkakokeumukset #5

 Kaverin remonttikuvan innoittamana mieleen palautui yksi henkilökohtaisen elämän mieleenpainuneimmista vessareissuista. Tapaus sijoittuu useiden vuosien päähän Mumbaihin, jossa käymäläkulttuuri oli yleisestikin hieman "erilaista". Tämä kokemus sijoittuu Bollywood-elokuvan tauolle. Elokuvahan kestää helposti sen 3 tuntia ja tässä tapauksessa väliin oli ihan aiheesta tuupattu pieni tauko, jonka päätin käyttää teatterin käymälässä. 

Perusilmeeltään vessa oli ihan normaali. Paikat käsienpesulle, paikallisittain siisti ja vessakopeissa oli ovet. Sellaisiakin vessoja tuli vastaan, joissa ei oltu turhan tarkkoja yksityisyydestä ja ovet oli jätetty tarpeettomana pois.

Itse vessakoppi kuitenkin muutti tilanteen "mielenkiintoiseksi". Kyseessä oli varsin yleinen reikä lattiassa -malli. Näihin oli totuttu, ei ongelmaa. Haasteelliseksi tilanteen teki lattialla lilluva vesi, eli lattian reikä oli tukevasti veden pinnan alapuolella. Tarkastin toki viereisen kopin, josko ominaisuus olisi ollut paikallinen, ei ollut.

Siihen asti kuluneen matkan kestosta ja intialaisesta ruokakulttuurista johtuen toimituksen jättäminen myöhempään ei ollut varsinaisesti vaihtoehto, joten kohti haastetta. Lattian kallistus takasi sen, että koppiin pääsi sisään ja oven sai kiinni pienellä taiteilulla niin, että varpaat pysyivät sandaaleissa kuivana. Henkilökohtaista tilannetta ei helpottanut hieman polvien alapuolelle ulottuneet valkoiset shortsit. Näiden osalta naula seinällä toimi tilanteen pelastajana kuin Nikke Knattertonilla ikään. Alaosa paljaaksi, tavarat naulaan, jonka jälkeen oli aika luopua varpaiden kuivasta paikasta sandaalien päällä ja siirtyä paljain jaloin pelipaikalle. 

Itse toimitus ei tarjonnut suurta dramatiikkaa, kylmä p**kavesi varpaissa ei toki järin mukavalta tuntunut. Huuhtelutoiminta suoritettiin paikallisella mallilla huljukuppi eli vettä valui koko ajan astiaan (ja siitä sitten yli lattialle), josta sitä saattoi pienellä kipolla huuhteluun käyttää. Rutiinisuoritus. Tämän jälkeen siirtymä pois paikalta yläjuoksulle sandaalien viereen, jalan huuhtelu huljukuppivedellä, jonka jälkeen siirtymä sandaalin päälle. Sitten tasapainotehtävänä housut takaisin jalkaan ja tuulen kuivaama perse venkoillen ovesta pihalle ja jatkamaan elokuvailtaa.

Tilannekuvia ei valitettavasti ole, mutta laitetaan yksi tunnelmakuva lähitienoolta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti