lauantai 4. tammikuuta 2020

Valaan jäljillä

Omituista ruokaa etsivälle Japani lienee lähes ehtymätön paikka. Jo ennen Osakan matkaa hieman kartoittelin, mitäköhän erikoista sitä voisi reissulla suuhunsa laittaa ja vastaan uiskenteli valas. Reissun aikoihin sitä pyydystettiin ainoastaan "tutkimuskäyttöön", mutta nyttemminhän Japani on ilmoittanut aloittaneensa kalastuksen ihan virallisesti.

Ravintola ei löydy Googlaamalla. Edes street view ei ole
saatavilla kyseiselle kadunpätkälle
Sain vinkin ravintolasta japanilaiselta ystävältäni ja lähdin etsimään. Kävelin kadun, en löytänyt. Kävelin uudelleen, en löytänyt. Googletin, kävelin kolmannen kerran ja löytyi. Erittäin pieni paikka kadun sivussa, tunnisti logosta kadunvarressa. Toisessa kerroksessa, ei mitään liikettä missään. Paikka ihan täysin kiinni. Palasin asiaan seuraavana päivänä. Sama tulos, ei ketään missään. Päätin turvautua ystäväni apuun ja hän pystyi selvittämään, että paikka oli kiinni Golden Weekin takia ja huomenna pääsee.

Grillattuna paras, reilusti medium.
Kolmantena päivänä lounasaikaan olin jälleen ovella. Liikettä, mutta paikka kiinni. Pienellä etsiskelyllä pääsin itse ravintolaan sisälle ja vanhako japanilainen nainen käveli vastaan. Kielimuuri oli ylitsepääsemätön, mutta huitomisesta päätellen paikka oli kiinni. Näytin rannettani kellon kohdalta ja viesti meni perille. Nainen näytti viittä sormea ja totesin, että palaan paikalle päivälliselle. Kiitin japaniksi, sen verran juuri osaa ja poistuin.

Neljäs kerta toden sanoi. Samainen vanha nainen tuli ravintolan ovella vastaan, nyt siististi kimonoon pukeutuneena, tervehti ja vei pöytään. Ravintolassa minun lisäkseni yksi kahden hengen seurue. Lista oli onneksi sekä englanniksi, että japaniksi, joten tilaaminen luonnistui. Sain myös selville, että kaikki liha ravintolassa oli valasta eli väärin ei voinut valita. Koska pöydässä oli yakiniku-vermeet yritin väistellä kaikki, joissa itse joutuisi ruokaa valmistamaan. Valasta, kun en kokata osaa. Pieni tuuletus, kun tilauksen jälkeen pöytägrilli laitettiin kiinni.

Vasemmalla leivitetyt friteeratut valaan palat,
oikealla valassalaatti
No otin sitten kolme eri settiä: friteerattua, grillattua ja valasta salaatissa. Kaikki ihan loistavia. Grillattu ehdottomasti paras. Liha on mureaa ja maukasta. Vertautuu ehkä parhaiten erinomaiseen naudan lihaan. Salaatissa olleet friteeratut suikaleet olivat ehkä jonkinlaisia viiksikarvoja tai vastaavia. Joku eläinmaailmaa paremmin tunteva voisi tietää.

Kokonaisuudelle hintaa noin 40 € eli ei mikään ihan halpa ruokailu, mutta suosittelen silti.

Mikään valtava mainostaja tuo paikka ei ole, koska vieläkään sitä ei löydy millään esimerkiksi Googlesta. Edes ravintolana kartasta. Jos haluat koordinaatit niin ne saa pyytämällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti