torstai 1. elokuuta 2024

Ruotsin kiertoajelu, osa 3

Taidetta Örebron katukuvassa

 Smögenistä lähdettiin heti aamutuimaan kohti Mariestadia. Mitään lähtökohtaista suunnitelmaa reissun kululle ei ollut vaan Mariestad välipysähdyksenä ja Örebro sitten jatkopaikkana katsottiin lennosta. Jo alunperin tehtiin se päätös, että isommat latailut tehdään Superchargereilla niin ei tartte niitä sen kummemmin miettiä. Nyt siis Mariestadin välipysähdys sopi hyvin sekä lataukseen, että aamupalalle. Siitä sitten jatkettiin kummastelemaan Mariestadin keskustaa, joka osoittautui kohtuullisen pieneksi. Ilma kuitenkin suosi, joten kiva siinä keskustassa oli pyöriskellä ja käydä kahvilla. Aika pian kuitenkin todettiin, että on aika jatkaa matkaa kohti Örebrota.

Örebrossa huomattiin jälleen, että hotellien ilmoittama parkkipaikka ei todellakaan tarkoita sitä, että sellainen on. Sekä Lundissa että Smögenissä paikat olivat täynnä ja sama päti jälleen Örebrohon. Pysäköinti Ruotsissa tuntui ylipäätään aika tyyriiltä suomalaiseen vastaavaan verrattuna. Tokihan tuo Helsingissä maksaa, mutta Lund ja Örebro eivät varsinaisesti mitään metropoleja ole ja silti hintaa pysäköintivuorokaudelle tuli reilu 30 €. 

Hotelli oli kyllä näyttävä ja hyvällä sijainnilla.

Hotelliin sisältyi poikkeuksellisesti puolihoito, joten tarvetta oli vain lounasruokailulle. Se hoidettiin sattumalta ohikävelyarvioidussa pizzapaikassa, koska kala ja skagen alkoi vähitellen riittää. Valinta osoittautui hyväksi eli pizza oli omaan makuun erinomainen eli tehty perinteitä kunnioittaen napolilaisella tyylillä. Hyvä pohja yksinkertaiset täytteet, puu-uuni. Muuta ei tarvita. Tai no olutta, mutta sitä löytyi myös erinomainen valikoima. Paikkaa ei löydy Tripadvisorista, mutta täältä löytyy.  Hotellin puolihoitoillallinen puolestaan oli kohtuullinen. Ehdottomasti syötävä siis, muttei sellainen, että siitä oli erikseen ollut tarvetta maksaa. Huoneen hinnassa tuo ei kyllä juurikaan tuntunut, koska hintaa taisi olla reilu 100 € ja siihen siis kuului 2 hengen illallinen ja aamupala.

Erityispisteet Fatcuzin pizzalle!

Ylipäätään Örebro vaikutti pikaisesti vieraillen oikein mukavalta paikalta. Siinä mielessä paljon samaa henkeä kuin Ruotsissa yleensäkin eli paikat ovat kauttaaltaan siistejä, mitä kyllä Suomessa voisi ihan oikeasti vähän harjoitella. Erikoisuutena selkeä taidepainotteisuus. En tiedä mistä tuo johtuu, mutta varsinkin katukuvassa näkyi paljon erilaista taidetta ja vastaavaa henkeä oli läsnä myös ravintoloissa ja esimerkiksi Örebron linnassa. Kiva twisti. 

Taidetta Örebron linnassa

Tuo Örebron linna oli historiapläjäyksenä hieman vaisu. Saattaa toki johtua siitä, että erilaisia historiakohteita oli tullut kierrettyä viimeisten viikkojen aikana jo varsin monta eli kiinnostuskaan ei ollut ehkä parhaalla mahdollisella tasolla. Linnassa kuitenkin historiallinen tarjonta vähän vaisu, painotus selkeästi lapsissa eli oli "lohikäärmenäyttelyä" ja muuta lapsille suunnattua hyvinkin. Lisäksi sitä taidetta täälläkin eli iso osuus oli varattu sillekin. 

Ylipäätään lapsiperheille tuntui olevan hyvin tarjontaa. Stadsparkenissa oli kiva ihan vaan kävellä ja varsinkin lapsien kanssa siellä saa varmasti ajan kulumaan mukavasti.


Örebrosta matka jatkui vielä kohti Tukholmaa, josta osa 4 hieman myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti