torstai 15. joulukuuta 2022

Lopuksi muutama päivä Roomaa

Tämä postaus on jäänyt vahingossa julkaisematta, joten nyt hieman myöhässä julkiseksi...

Loma kääntyi jo loppupuolelle ja nyt tietysti on palattu jo töihin ahertamaan. Parin saariviikon jälkeen käytiin kuitenkin vielä muutama päivä ihmettelemässä menoa Roomassa. Itse matka sujui varsin kivuttomasti, olihan Italian menoon jo ehtinyt hyvin tottumaan. Majapaikan pitäjä heitti porukan satamaan ja sieltä lautalla Napolin kautta junalla Roomaan.

Majapaikka oli katsottu vähän keskustan ulkopuolelta. Nykyisellään puhelimen karttasovellukset on niin hyviä, että mitään suuria ongelmia ei ole odotettavissa, jos vaan akku puhelimessa riittää. Sovellus ilmoittaa bussireitin ja seuraavat lähtöajat minuttien tarkkuudella. Juna-asemalta metroon ja siitä bussiin, jonka jälkeen muutama askel hotellille.

Tällä kertaa hotelli oli pieni (tai jopa vähän isompi) pettymys. Olisi pitänyt lukea arviot etukäteen tarkemmin, mutta eipä jaksanut. 10 vuotta sitten hyvästä hotellista oli tullut korkeintaan keskinkertainen. No minkäs sille teet. Hyvin siellä tietysti nukkui eli ei siinä mitään. Hotellin altaan käytöstä meidän perhe olisi joutunut maksamaan 60 €, joka kuulostaa edelleenkin vähän suolaiselta. Asia korvattiin sillä, että yksi päivä käytettiin paikallisessa vesipuistossa. Samat jutut kuin Roomassa muuten. Karttasovellus kertoo, millä bussilla pääsee perille.

Pitihän se spaghetti alle vongole
testata myös Roomassa.
Itse vesipuisto on aivan ok. Ei nyt mitään Serenan tasoa, mutta kokonaisuutena toimiva ja sää parempi. Ruoka on luonnollisesti heikompaa kuin muualla ja hintatasoltaan kalliimpaa, muttei kuitenkaan paha. Käytännössä jonkinlaisen lounaspaketin sai kympillä (esim. hampurilainen, ranut ja limu/olut). Jos Roomaa on muuten nähnyt, kuumana päivänä perheelle ihan ok piipahduskohde.

Muutenkin keskityttiin vähän erilaisiin juttuihin tällä kertaa. Villa Borghesessa koitettiin käydä, mutta sinne oli liput myyty jo loppuun. Ainoa historiallisempi kohde oli tällä kertaa katakombit. Ainakaan tässä paikassa ei kyllä ollut juurikaan nähtävää. Itse opastettu kierros on ok, mutta jos mielii nähdä pääkalloja ja sen sellaista, on väärässä paikassa. Käytännössä kaikki on siivottu pois opastetulta reitiltä. Siltä osin siis pettymys. Toisaalta opastettu kierros oli laadukas ja historiasta kiinnostuneelle mielenkiintoista kuunneltavaa.

Muuten vierailu keskittyi lähinnä kiertelyyn ja ruokaan. Vanha totuus todettiin jälleen kerran toimivaksi. Ruoan hinta kasvaa lähestyessä turistipaikkoja ja samalla hinta kasvaa. Paras paikka löytyi tällä kertaa täältä, reippaasti keskustan ulkopuolelta. Loistavaa laadukasta lihaa ja hinta aivan minimissään. Paikalliset myös tykkäsivät, kun turisti puhui italiaa. Vähän vähemmän turisteja ilmeisesti liikeellä noin pitkällä keskustasta.


Viimeisenä päivänä jouduttiin odottelemaan iltalentoa. Matkatavarat juna-asemalle säilytykseen ja päiväksi eläintarhaan. Jälleen kerran ei mikään kummallinen paikka, mutta vähän erilainen paikka vierailla Roomassa. Hullun kuuma kyllä oli.

Lopuksi junalla lentoasemalle, Suomeen ilman ongelmia, yöpala puolenyön aikaan lentoaseman Alepasta ja autoon. Koska matka oli sujunut muuten hyvin, nuorin päätti oksentaa autoon heti motarille päästyä. Huoltotauon kautta matkaan ja kotiin, jossa olimme noin kuuden aikaan aamusta. Pitkä reissu, mutta tulipahan tehtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti